Z urodzenia jest Włochem, ale płynie w nim również polska krew. Swoją miłość do gotowania rozwija już od dziecięcych lat. Pasją oraz talentem podbił serca jurorów, a jego dania przeszły do historii polskiej edycji MasterChefa. Jak każdy Włoch często sięga po makaron, ale jego talent wykracza również daleko poza tradycyjną włoską kuchnię. Dzięki swojemu pozytywnemu podejściu do życia oraz łatwości nawiązywania kontaktów zaskarbił sobie serca widzów oraz internautów.
Stanisław Borecki, dyrektor Pilskiego Banku Żywności:- Ogromnie się cieszymy, że Matteo Brunetti zgodził się zostać naszym ambasadorem. Obserwując jego pasję do gotowania oraz szacunek z jakim podchodził do żywności, jesteśmy dumni z posiadania tak wspaniałego ambasadora. Misją Banków Żywności prócz pomocy potrzebujących jest również ratowanie oraz budowanie świadomości społecznej o wartości jaką jest żywność. Widząc podejście Matteo możemy z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że jest on dla nas wszystkich przykładem, od którego powinniśmy się uczyć.
Matteo Brunetti to człowiek wielu pasji, który do wszystkich nowych wyzwań podchodzi z ogromną dawką entuzjazmu oraz zapału. Ukończył ekonomię w Rzymie, zdobył licencję pilota dronów zarówno w Polsce, jak i we Włoszech. W wolnych chwilach oddaje się podróżom w poszukiwaniu nowych niepowtarzalnych smaków. Fani uwielbiają go za rewelacyjne poczucie humoru, wrodzony wdzięk osobisty i łamany polski…
-W gotowaniu ważny jest produkt i szacunek do niego. W kuchni włoskiej właściwie niczego się nie wyrzuca! Skorupki krewetek można wykorzystać do pysznego sosu, resztki chleba przerobić na chlebowe chipsiki. Wszystko jest kwestią pomysłu – mówi Matteo.
Ambasadora PBŻ można spotkać w całym kraju podczas autorskich warsztatów kulinarnych, w trakcie których dzieli się z uczestnikami swoją wiedzą nie tylko o gotowaniu, ale i zdrowym odżywianiu.
Źródło: PBŻ
Napisz komentarz
Komentarze