Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Włoska kuchnia w bibliotece

W Publicznej Bibliotece Pedagogicznej w Pile miała miejsce kolejna odsłona "Zawodowych Czwartków". Tym razem dzieci zgłębiały tajemnice zawodu kucharza. Było ciekawie, kolorowo oraz bardzo, bardzo smacznie...
Włoska kuchnia w bibliotece

"Zawodowe czwartki" to zajęcia edukacyjne, organizowane cyklicznie przez Publiczną Bibliotekę Pedagogiczną oraz Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Pile. W czwartek, 28 marca dzieci z przedszkoli nr 3 i 16 zapoznawały się z zawodem kucharza.

Zajęcia przeprowadzili Maciej Grajczak i Dominik Dobrowolski z Restauracji Benvenuti in Italia w Galerii VIVO w Pile. Obaj panowie są absolwentami pilskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych.

Pan Maciej (szef kuchni restauracji) wspierany profesjonalnie przez pana Dominika zorganzowali dzieciom barwny pokaz gotowania oryginalnych włoskich potraw. Wśród wachlarza prezentowanych dań nie mogło zabraknąć ulubionych przez dzieci makaronów. Oczywiscie nie obyło się bez degustacji...

Sprawną organizacją zajęć zajęły sie koordynatorki projektu: Lidia Bochan (Biblioteka Pedagogiczna w Pile) i Agnieszka Sowa (Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Pile).



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Ostatnie komentarze
Autor komentarza: Ciotka MatyldaTreść komentarza: Ciechanowski na zebraniu Komitetu Prawa i Sprawiedliwości 23 listopada 2002 roku obiecał Lemanowiczowi: jak dobrze poszukam w papierach to i na ciebie znajdę haka. Lemanowicz to Bakutilek z portalu i-pila. Od tego momentu Ciechanowski uzyskał miano Honorowego Hakowego PRL. W tym stanie mentalnym poszedł na stukacza Stokłosy, żeby wydobyć się z klęski finansowej. Człowiek pomoże, człowiekowi pomogą.Data dodania komentarza: 17.09.2025, 11:46Źródło komentarza: "Szydercy" - odcinek 22.Autor komentarza: pijany zającTreść komentarza: Kto chlał w wojsku, mając aktywność w oczach na flaszkę, ten jest naznaczony musem do stałej konsumpcji wódki. To już ponad 40 lat przerobu alkoholu etylowego na dwutlenek węgla i wodę. Można się wyzwolić na odwyku w zakładzie zamkniętym, jak Charcice, Gorzów, Bydgoszcz. Przeważnie dwa miesiące, to minimum.Data dodania komentarza: 17.09.2025, 11:31Źródło komentarza: "Szydercy" - odcinek 22.Autor komentarza: AldonaTreść komentarza: Temat wciąż aktualny, nawet bardziej niż wówczasData dodania komentarza: 16.09.2025, 22:39Źródło komentarza: Nikt nie wie, że jesteś psemAutor komentarza: kynologia klinicznaTreść komentarza: Mija 2,5 roku od wiekopomnego odkrycia Zbigniewa Noski o kompletnej niewiedzy świata, kto jest psem i czy na pewno rasowym. A redaktor z Białośliwia nie wie, czy nieznany pies mówi po rosyjsku.Data dodania komentarza: 16.09.2025, 14:38Źródło komentarza: Nikt nie wie, że jesteś psemAutor komentarza: życie biesiadneTreść komentarza: Ja muszę przyznać, że lubię dziadka po wielkim imprezowaniu z wódką jako najważniejszym szczegółem ciągłego tankowania. Towarzysząca trzęsiączka kacowa jest superoska przy stymulacji, jakiej mam zaszczyt doświadczać, aż wydaję perlisty śmiech orgastyczny od którego skrzy się powietrze.Data dodania komentarza: 16.09.2025, 10:19Źródło komentarza: "Szydercy" - odcinek 22.Autor komentarza: coś wyjątkowegoTreść komentarza: Ho, ho, ho! Dzisiaj wstał z zapyziałymi oczkami od wódki o ósmej (08:01:41).Data dodania komentarza: 16.09.2025, 10:08Źródło komentarza: "Szydercy" - odcinek 22.
Reklama
Reklama