Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Włoska kuchnia w bibliotece

W Publicznej Bibliotece Pedagogicznej w Pile miała miejsce kolejna odsłona "Zawodowych Czwartków". Tym razem dzieci zgłębiały tajemnice zawodu kucharza. Było ciekawie, kolorowo oraz bardzo, bardzo smacznie...
Włoska kuchnia w bibliotece

"Zawodowe czwartki" to zajęcia edukacyjne, organizowane cyklicznie przez Publiczną Bibliotekę Pedagogiczną oraz Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Pile. W czwartek, 28 marca dzieci z przedszkoli nr 3 i 16 zapoznawały się z zawodem kucharza.

Zajęcia przeprowadzili Maciej Grajczak i Dominik Dobrowolski z Restauracji Benvenuti in Italia w Galerii VIVO w Pile. Obaj panowie są absolwentami pilskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych.

Pan Maciej (szef kuchni restauracji) wspierany profesjonalnie przez pana Dominika zorganzowali dzieciom barwny pokaz gotowania oryginalnych włoskich potraw. Wśród wachlarza prezentowanych dań nie mogło zabraknąć ulubionych przez dzieci makaronów. Oczywiscie nie obyło się bez degustacji...

Sprawną organizacją zajęć zajęły sie koordynatorki projektu: Lidia Bochan (Biblioteka Pedagogiczna w Pile) i Agnieszka Sowa (Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Pile).



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: anatomopatologTreść komentarza: Zofia z Piły miała organ tak obszerny, wyrobiony, że mogła w nim zmieścić pięć kilogramów kartofli i kapustę na gołąbki.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:35Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: wspomnienieTreść komentarza: Jurek Peregrinus, to po prostu Jerzy Utkin, który kiedyś zajmując się kabałą i mandalą, co na jedno wychodzi, łaził po domach i pisywał głupawe przewidywania dla życia ludzi. Pobierał za tę robotę 100 zł po denominacji. Nie wystawiał faktury. W przyszłości ten sam wędrowniczek szwendał się po plaży w Tucznie poszukując handlarzy niewystawiających paragonów fiskalnych za lody w barze "Plaża Ty i Ja". Po publikacji na portalu dzienniknowy.pl rewelacji z Tuczna, wtórowała mu znana kurew Zofia z Piły.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:32Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: nieznznyTreść komentarza: Dobre z tym obiadem!....Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:23Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: rąbanie sekwoiTreść komentarza: Obecnie mamy do czynienia z drwalem w służbie sprawiedliwości ludowo-tuskowej. Ten dopiero narżnie, nastruga, narąbie w wymiarze karyData dodania komentarza: 8.12.2025, 12:16Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 16.Autor komentarza: o nieszczęściachTreść komentarza: I jest ciągły smutek walcowany półlitrówką wódki, jak podał Jarosław Poloczek,co mu zawsze pod górę. To jest bardzo dziwna sytuacja, że on posuwa na 4 Stycznia, żeby się nałoić z kumplem. Mogą też dołączyć niekumaci z Białośliwia.Data dodania komentarza: 7.12.2025, 19:05Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: szeregowiec RajanTreść komentarza: Mariusz Szalbierz powinien był, po umorzeniu śledztwa w sprawie jak wyżej, zawiadomić poszkodowanych niezależnie od publikacji w przekaziorach gminnych i powiatowych. Wytworzona przez komunę tradycja nieodpowiedzialności zwalnia jednak uczestników mafijnych koterii miejscowego grajdoła od zachowań godnych. Ci ludzie tworzą atmosferę jak w niewietrzonej żołnierskiej sali koszar po grochówce z bigosem.Data dodania komentarza: 7.12.2025, 18:52Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2
Reklama
Reklama