Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Festiwal Smaków Food Trucków - menu

Najbliższy weekend zapowiada się wyjątkowo smacznie. Festiwal Smaków Food Trucków zagości na Półwyspie Rybackim w Złotowie. Jakie dania będą serwowane?
Festiwal Smaków Food Trucków - menu

11 i 12 czerwca po raz trzeci w Złotowie zagoszczą restauracje na kółkach i zabiorą mieszkańców miasta w kulinarną podróż dookoła świata. Dania rodem z Węgier, Meksyku, Gruzji i Hiszpanii będą rozpieszczać podniebienia fanów street foodu. Oprócz doznań smakowych zaplanowano atrakcje dodatkowe!

W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnorodną kuchnią. Miłośnicy smaków azjatyckich będą mogli spróbować wyraziście doprawionych makaronów z woka i gotowanych na parze pierożków jiaozi. Fanów ostrości zadowolą meksykańskie quesadille, tacosy i burrita. Z kolei amatorzy niecodziennych dań będą mogli spróbować gruzińskich chinkali i chaczapuri lub węgierskich langoszy. Nie braknie też streetfoodowych klasyków, takich jak burgery, corn dogi, kanapki z szarpaną wieprzowinąi belgijskie frytki.

Na deser polecane są hiszpańskie churrosy, węgierskie ciastka kominkowe i świeże owoce w czekoladzie. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby móc spróbować jak najwięcej różności, zalecane jest przyjście ze znajomymi lub rodziną.

Poniżej prezentowana jest pełna lista food trucków:
WokGang – makarony z woka
Wheel Meal – kuchnia meksykańska

Fragola - świeże owoce w czekoladzie

Belgijki – frytki duże, grube i chrupiące

Food Cab – zapiekane buły

Langosz& Kołacz – kuchnia węgierska

Zebra Burger - burgery

Corn Dogi z Drogi – parówki w cieście kukurydzianym

Los Santos Bar – kuchnia międzynarodowa
Para Buch – pierożki jiaozi i bułeczki bao

Gruzin – kuchnia gruzińska

Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów

Jack Burger - burgery

Pasta Truck – włoskie makarony

Świnki Trzy – kanapki z szarpaną wieprzowiną

Mała Odessa – ukraińskie pielmieni
Churros Amigos – hiszpańskie pączki churros

 

Najmłodsi uczestnicy będą mogli wyszaleć się na bajkowych dmuchańcach. Duzi i mali mogą odkryć zagadki ukryte w grze terenowej, a dorośli spróbować swoich sił w zawodach jedzenia na czas. W trakcie oczekiwania na jedzonko odpocząć będzie można w strefie chilloutu.

Co? IIIFestiwal Smaków Food Trucków w Złotowie
Kiedy? 11 i 12 czerwca 2022
O której? Sobota 12:00-21:00, niedziela 12:00-20:00
Gdzie? Półwysep Rybacki
Wstęp? WOLNY!
Więcej informacji na stronie wydarzenia: facebook.com/events/5907074405974407/

Partnerzy:
Złotowski Dom Kultury
Browar Amber

Partnerzy medialni:
pzl24.pl

asta24.pl

TV ASTA

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: brakTreść komentarza: O matko kochana zabrakło Ciechana!Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:59Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: kosz pełen wszystkiegoTreść komentarza: Podobno ich kumpel Krzychu zrobił figiel, że wyjął z kosza na śmiecie wyrzucone paragony fiskalne i rozdał w celu rozliczenia kosztów u swojego zleceniodawcy ze wsi przy drodze DK10. Ciężka robota w wódce po szyję a bez zagrychy ciężko się żyje. A paragony opiewały na frytki, węgorza, surówki oranżady, ciastka, schaboszczaki, sielawę wędzoną, czipsy, itd.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:55Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: Plaża Ty i Ja 2013Treść komentarza: Dla kamuflażu swojej roboty inwigilacyjnej Jerzy Utkin podał grabę gościowi za ladą, który w tym barze trudnił się dźwiganiem beczek z piwem i odganiał gówniarzerię domagającą się piwa beczkowego. Utkinowi towarzyszył sztyft redakcyjny Mariusz Szalbierz w strasznie szaro-burym, przechodzonym tiszercie. Obaj śledczy wytrąbili po piwie z sokiem, dostali swoje paragony, Mariusz otarł ryło rękawem tiszerta. I poszli zawiedzeni, że sprzedawca ich oparagonował.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:45Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: anatomopatologTreść komentarza: Zofia z Piły miała organ tak obszerny, wyrobiony, że mogła w nim zmieścić pięć kilogramów kartofli i kapustę na gołąbki.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:35Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: wspomnienieTreść komentarza: Jurek Peregrinus, to po prostu Jerzy Utkin, który kiedyś zajmując się kabałą i mandalą, co na jedno wychodzi, łaził po domach i pisywał głupawe przewidywania dla życia ludzi. Pobierał za tę robotę 100 zł po denominacji. Nie wystawiał faktury. W przyszłości ten sam wędrowniczek szwendał się po plaży w Tucznie poszukując handlarzy niewystawiających paragonów fiskalnych za lody w barze "Plaża Ty i Ja". Po publikacji na portalu dzienniknowy.pl rewelacji z Tuczna, wtórowała mu znana kurew Zofia z Piły.Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:32Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2Autor komentarza: nieznznyTreść komentarza: Dobre z tym obiadem!....Data dodania komentarza: 8.12.2025, 12:23Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 2
Reklama
Reklama