Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Wyróżnieni tytułem za kuchnię wegańską

CKZiU w Wyrzysku Szkołą Mistrza Innowacji
Wyróżnieni tytułem za kuchnię wegańską

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku otrzymało tytuł Szkoły Mistrza Innowacji w ramach realizowanego projektu ,,Popojutrze Zawodowo", współfinansowanego ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Tytuł Szkoła Mistrzów Innowacji otrzymało 50 szkół w Polsce. 

CKZiU w Wyrzysku wprowadziło szkolenia dla uczniów z kuchni wegańskiej. Innowacja, którą realizowano w CKZiU w Wyrzysku dotyczyła więc sztuki roślinnego gotowania. Uczniowie nauczyli się przygotowywania potraw wegańskich, co na pewno pomoże im w znalezieniu dobrej pracy, bo kuchnia wegańska zyskuje coraz większą popularność.

Korzyści z przystąpienia szkoły do innowacji to m.in. realizowane warsztaty wegańskiego gotowania, poradnik wegańskiego gotowania dla uczniów, materiały edukacyjne dla uczniów i dla szkoły (gotowe scenariusze warsztatów z video materiałami), produkty spożywcze do wykorzystania podczas zajęć, doposażenie szkoły w narzędzia do gotowania wegańskiego (np. garnki do gotowania na parze, noże kuchenne), warsztaty wdrożeniowe dla nauczycieli przygotowujące do samodzielnego prowadzenia zajęć i oczywiście certyfikacja i tytuł „Szkoły Mistrzów Innowacji”. 

Ambasadorem innowacji w szkole i współprowadzącym warsztaty była Alina Kwiatkowska. Gratulujemy.

bek

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Ostatnie komentarze
Autor komentarza: EtOHTreść komentarza: To jest 1,86 kilograma alkoholu etylowego na jedno ryło dobowo.Data dodania komentarza: 20.09.2025, 10:37Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.Autor komentarza: los gumisiosTreść komentarza: Kiedy nie ma się wystarczającej liczby punktów w ilorazie inteligencji (IQ), wtedy, jak każdy imbecyl terrorysta, zabiera się do przemocy. Taką przemocą terrorystyczną jest na przykład delikatne kliknięcie w aplikację blokującą "Error 1006". I już łeb się cieszy i marsz neuropatologicznym chodem gumisia do Żabki po wódkę sześciopak Rasputin Strong Crystall - Clear Vodka Smooth and Genuine 70% vol plus dwunastopak piwa Żubr. Kiełbasa ze spadów suszy się przy kuchni nad nalepą.Data dodania komentarza: 20.09.2025, 10:32Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.Autor komentarza: biały stokTreść komentarza: To jest raczej nieporadność umysłowa absolwenta technikum górnictwa naftowego z dyplomem politologa o skrzywieniu na dziennikarstwo po bydgoskiej szkole wyższej. Upada etos szkół wyższych do rynsztoka z tabliczką chwały bluesowej.Data dodania komentarza: 20.09.2025, 09:59Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.Autor komentarza: DinMartinTreść komentarza: Szalbierz po wypiciu piwa przy barze "Plaża Ty i Ja" w Tucznie otarł swoje ryło rękawem koszulki tiszert w kolorze brudnej ścierki do podłogi w typowym barze jak w filmie Rio Bravo. Maciej jako miłośnik kina wie.Data dodania komentarza: 19.09.2025, 12:59Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.Autor komentarza: jeszcze więcej wódkiTreść komentarza: Pijacki niedosłuch współistnieje z typowym chodem gumisia z polineuropatią post-alkoholową.Data dodania komentarza: 19.09.2025, 12:48Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.Autor komentarza: taka prawdaTreść komentarza: Grupa Stonewall uważa, że całowanie się w dupę osobistą jest trudne technicznie i ryzykowne w temacie smrodowości. Za to Grupa jest zdania, że korzystne są wysiłki gimnastyczne dla osiągnięcia sukcesu w uczynieniu autoloda z wtryskiem spermą na twarzy imienia Janusza Palikota. Są dwa elementy dla sukcesu: giętkość kręgosłupa i długość kutasa.Data dodania komentarza: 19.09.2025, 12:36Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 20.
Reklama
Reklama