Przydatne ergometry wioślarskie

  • 11.12.2019, 19:37
  • mario
Przydatne ergometry wioślarskie
Na Państwowej Uczelni Stanisława Staszica w Pile po raz 9.

Liczne reprezentacje czterech szkół średnich z Piły oraz studenci Państwowej Uczelni Stanisława Staszica w Pile uczestniczyli w zawodach na ergometrze wioślarskim, zorganizowanych przez Uczelniane Centrum Sportu i Rekreacji.  Uczniowie rywalizowali o 8. Puchar Starosty Powiatu Pilskiego, a studenci o tytuły mistrzowskie w tej dyscyplinie sportu wioślarskiego w ramach 9. Mistrzostw Uczelni. Wzorem lat ubiegłych zawody przebiegały w mikołajkowej atmosferze w dniu 5 grudnia 2019 roku. Organizatorzy wyznaczyli dystans 500 m dla kobiet i 700 m dla mężczyzn. W rywalizacji indywidualnej uczniów najwyższe miejsca na podium zajęli reprezentanci Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica, Dominika Michalak i Sergiusz Mazur. W klasyfikacji drużynowej Puchar Starosty wywalczyli uczniowie Zespołu Szkół Budowlanych przed Zespołem Szkół im. Stanisława Staszica, Zespołem Szkół Technicznych oraz Zespołem Szkół Ekonomicznych.

W kategorii Mistrzostw PUSS najlepsi byli: waga lekka kobiet - Kamila Pachuc (katedra fizjoterapii), waga open kobiet - Weronika Lorenz (katedra pracy socjalnej), waga lekka mężczyzn - Miłosz Szmyt (katedra transportu), waga open mężczyzn - Hubert Przybył (katedra budownictwa).

W ceremonii dekoracji medali, nagród i pucharów uczestniczyli, prorektor dr hab. Jan Polcyn prof. PUSS oraz Wicestarosta Pilski Arkadiusz Kubich. Sponsorami upominków byli: Firma GRAPIL i kino HELIOS Piła.  

mario

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu www.dzienniknowy.pl z siedzibą w Pile jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe