Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Festiwal Smaków Food Trucków - menu

Najbliższy weekend zapowiada się wyjątkowo smacznie. Festiwal Smaków Food Trucków zagości na Półwyspie Rybackim w Złotowie. Jakie dania będą serwowane?
Festiwal Smaków Food Trucków - menu

11 i 12 czerwca po raz trzeci w Złotowie zagoszczą restauracje na kółkach i zabiorą mieszkańców miasta w kulinarną podróż dookoła świata. Dania rodem z Węgier, Meksyku, Gruzji i Hiszpanii będą rozpieszczać podniebienia fanów street foodu. Oprócz doznań smakowych zaplanowano atrakcje dodatkowe!

W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnorodną kuchnią. Miłośnicy smaków azjatyckich będą mogli spróbować wyraziście doprawionych makaronów z woka i gotowanych na parze pierożków jiaozi. Fanów ostrości zadowolą meksykańskie quesadille, tacosy i burrita. Z kolei amatorzy niecodziennych dań będą mogli spróbować gruzińskich chinkali i chaczapuri lub węgierskich langoszy. Nie braknie też streetfoodowych klasyków, takich jak burgery, corn dogi, kanapki z szarpaną wieprzowinąi belgijskie frytki.

Na deser polecane są hiszpańskie churrosy, węgierskie ciastka kominkowe i świeże owoce w czekoladzie. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby móc spróbować jak najwięcej różności, zalecane jest przyjście ze znajomymi lub rodziną.

Poniżej prezentowana jest pełna lista food trucków:
WokGang – makarony z woka
Wheel Meal – kuchnia meksykańska

Fragola - świeże owoce w czekoladzie

Belgijki – frytki duże, grube i chrupiące

Food Cab – zapiekane buły

Langosz& Kołacz – kuchnia węgierska

Zebra Burger - burgery

Corn Dogi z Drogi – parówki w cieście kukurydzianym

Los Santos Bar – kuchnia międzynarodowa
Para Buch – pierożki jiaozi i bułeczki bao

Gruzin – kuchnia gruzińska

Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów

Jack Burger - burgery

Pasta Truck – włoskie makarony

Świnki Trzy – kanapki z szarpaną wieprzowiną

Mała Odessa – ukraińskie pielmieni
Churros Amigos – hiszpańskie pączki churros

 

Najmłodsi uczestnicy będą mogli wyszaleć się na bajkowych dmuchańcach. Duzi i mali mogą odkryć zagadki ukryte w grze terenowej, a dorośli spróbować swoich sił w zawodach jedzenia na czas. W trakcie oczekiwania na jedzonko odpocząć będzie można w strefie chilloutu.

Co? IIIFestiwal Smaków Food Trucków w Złotowie
Kiedy? 11 i 12 czerwca 2022
O której? Sobota 12:00-21:00, niedziela 12:00-20:00
Gdzie? Półwysep Rybacki
Wstęp? WOLNY!
Więcej informacji na stronie wydarzenia: facebook.com/events/5907074405974407/

Partnerzy:
Złotowski Dom Kultury
Browar Amber

Partnerzy medialni:
pzl24.pl

asta24.pl

TV ASTA

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Ostatnie komentarze
Autor komentarza: Masters i JihnsonTreść komentarza: w 43:00 minucie Szalbierz patrzy na Barabasza, jak by chciał zakisić w nim ogóra dla tej okazji w funkcji tłoka czekoladowego.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 11:06Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.Autor komentarza: kwakwakwaTreść komentarza: W Kaczorach też bywa, że śmierdzi Śmiłowem. Ale siedzą cicho że strachu kiedy Gadzina znowu coś napisze o smrodach, odorach, fetorach, puszczą jakąś taśmę z nagraniem.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 10:43Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.Autor komentarza: rabinTreść komentarza: Portal jest organem zastępczym do pierdolenia ludziom w głowach. Dopóki żyje właściciel, kolebie się ze swoim smrodem po świecie, ten organ zastępczy będzie trwał.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 10:39Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.Autor komentarza: resetTreść komentarza: Z obowiązku podaje się zakończenie wywiadu Natalie Yellowstone, które wypadło z powodów nieznanych Trofea są preparowane, wiszą na ścianach, szable, nie szable, piękne poroża, mordy i ryje. Piękny mamy dom. Niektórzy mówią, że eklektyczna brzydota. Za sto lat będzie cud architektury. Pałac Kultury też już inaczej spogląda na te zasrane wieżowce ze szkła i żelastwa w centrum stolicy. Zobaczymy. NY: Czyli jest to przemyślane? ŁB: Wszystko jest przemyślane i goście, i polowania, zaprasza się ważnych ludzi żeby strzelili sobie dobrego dzika, jakiegoś muflona, daniela.. Tu nie ma przypadkowej osoby. NY: Ojciec sam to wszystko wymyśla, czy ma doradców? ŁB: On sam. On wie o ludziach wiele, ma swoich donosicieli i talent. Umie się poruszać w bajorku przywar i słabości ludzkich. Mówił mi ciągle, powtarzał: zawsze jeździłem do bonzów z walizką żarcia i wódki, to się nigdy nie zmieni, jest bezbłędne. Mówił: pamiętaj synu, pół litra było kiedyś najlepszą walutą, dziś to samo, nic się nie zmienia. Stary jest jak krupier, który z góry wie, gdzie wpadnie kulka. Może dać ci wygrać, ale ogólnie wszyscy są przegrani. Bo to nie dusza nawiedzona przez demony, tylko głodne ciało wykoleja człowieka. NY: Ta bardzo odważna, głęboka myśl niech będzie pointą naszego spotkania. Dziękuję za rozmowę. ŁB: To cytat, wielka literatura. Ja się zgadzam z przesłaniem zawartym w tej wypowiedzi. Good luck! Słuchała: Natalie Yellowstone; grudzień 2005.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 10:29Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.Autor komentarza: spółkowanieTreść komentarza: Już Mleczko dawał przekaz obrazkowy, żeby nie pieprzyć bez sensu jak nosorożec żyrafę.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 10:18Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.Autor komentarza: towarzysz FlaszkaTreść komentarza: Kto ma wielką dupę, ten ma mały mózg. Coś za coś.Data dodania komentarza: 8.07.2025, 10:04Źródło komentarza: „Szydercy” - odcinek 15.
Reklama
Reklama