Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
To trzeba wiedzieć:
Reklama

Restauracja „Nad Rozlewiskiem” z tytułem „Mistrza Smaku”

POWIAT PILSKI/ DOBRZYCA    O wynikach plebiscytu zdecydowali klienci lokali gastronomicznych
Restauracja „Nad Rozlewiskiem”  z tytułem „Mistrza Smaku”

 

Restauracja „Nad Rozlewiskiem” malowniczo położona nad rzeką Gwdą przy drodze nr 11 koło Dobrzycy, choć działa dopiero półtora roku, może się już pochwalić prestiżowymi nagrodami. Ostatni sukces to zdobycie pierwszego miejsca w plebiscycie „Głosu Wielkopolskiego” pt. „Mistrzowie Smaku”. Sukces tym cenniejszy, że o wynikach plebiscytu decydują klienci lokali gastronomicznych.

Restauracja „Nad Rozlewiskiem” okazała się bezkonkurencyjna w powiecie pilskim otrzymując ponad 10 razy większą liczbę głosów w porównaniu ze zdobywcą drugiej lokaty. Oprócz pamiątkowego medalu i dyplomu, restauracja otrzymała pakiet usług reklamowych w mediach wydawnictwa Polskapress.

      Twórczynią i właścicielką restauracji jest Anna Stokłosa, restauratorka i pasjonatka sztuki kulinarnej. Przy zakolu Gwdy udało jej się stworzyć miejsce wyjątkowe, które jest w stanie zaspokoić wymagania i gusta nawet najbardziej wymagających klientów. Takich, którzy przyjeżdżają tu tylko w celach kulinarnych, ale i po to, aby pospacerować, pokontemplować, słowem skorzystać z przepięknej przyrody.

      Gości witają szpalery kwiatów, a na tarasie od strony rzeki – fontanna i ławeczki. Przy rzece jest małe molo z fotelikami ogrodowymi. Jest też część rekreacyjna – siłownia i obszar dla dzieci z placem zabaw, mini golfem, kręgielnią i stołem do ping-ponga.

      Sala restauracyjna jest podzielona na bar, winiarnię z drewnianymi półkami na trunki, salę kominkową, tzw. salę telewizyjną oraz salę VIP z zasuwanymi drzwiami na spotkania kameralne. Na piętrze znajduje się sala przeznaczona do organizacji wydarzeń okolicznościowych.

      Menu jest utrzymane w stylu nowoczesnym, nastawione na kuchnie polską i europejską. Owoce i warzywa stosowane w potrawach pochodzą z ekologicznych upraw, a drób wyłącznie z wolnego wybiegu. Dużym zainteresowaniem cieszą się też potrawy z produktów sezonowych typu szparagi czy grzyby.

(mb)
 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Urszula Harazna 12.07.2024 20:15
Piękne miejsce. Potrawy bardzo smaczne szczególnie czernina. Polecam.

Kobza 10.10.2017 01:39
Miejsce cudowne, potrawy bardzo dobre, nieco gorzej z obsługą. A plebiscyt to oczywiście ściema by zarobić na sms-ach

Kelner 06.10.2017 16:05
Ceny z kosmosu a cierpliwość klientów wystawiona na wielką próbę .....nie wierzę temu rankingowi....

Renia 04.10.2017 17:16
Gratulacja dla Pani Anny :)

Ostatnie komentarze
Reklama
Reklama